Cukroví
Vanilkové rohlíčky
340g másla (dobře vytuhlého), 100g cukru moučka, 420g hladké mouky, 160g mletých ořechů, špetka soli, moučkový a vanilkový cukr na obalování.
Na válu nakrájejte máslo na kousky, přidejte mouku, moučkový cukr a mleté ořechy. Rychle vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a dejte do chladu na několik hodin. Těsto rozdělte na několik částí. Z každé vypracujte na pomoučeném válu tenký váleček, který pokrájejte na menší kousky - z nich tvarujte rohlíčky. Rohlíčky klaďte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do předehřáté trouby a pečte 15 minut při 180 stupních. Po upečení nechte rohlíčky na plechu trochu zchladnout a potom je ještě teplé obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Ještě teplé můžete rohlíčky potřít polevou připravenou ze 60 ml rumu, 2 lžiček citrónové šťávy a 200g moučkového cukru.
Kokosová roláda
130g moučkového cukru, 130g kokosu, 1 bílek, 1 lžíce rumu, marmeláda.
Kokos umelte v mlýnku na mák (můžete použít i strouhaný kokos), přidejte bílek, cukr a rum. Dobře zpracujte na vále posypaném cukrem, rozválejte, potřete marmeládou a dejte do chladničky. Krájejte ostrým nožem na tenké plátky.
Skládané hvězdičky
350g hladké mouky, 120g práškového cukru, 100g loupaných mletých mandlí, citrónová kůra, 4 žloutky, 250g másla, malinová zavařenina, kandované ovoce.
Z hladké mouky, práškového cukru, loupaných mandlí, citrónové kůry, žloutků a másla vypracujte křehké těsto a nechejte hodinu v chladu. Odpočinuté těsto rozválejte, vykrájejte z něj hvězdičky tří různých velikostí a na suchém plechu je upečte. Vychladlé hvězdičky spojte malinovou zavařeninou a nahoře ozdobte kouskem kandovaného ovoce.
Mozartovy koule
150g vlašských ořechů, 150g moučkového cukru, 100g nugátových bonbónů, 2 bílky, čokoládová poleva.
Z mletých ořechů, cukru a bílků vypracujte těsto, kterým obalujte kousky nugátových bonbónů. Kuličky pak napichujte na jehlice či špejle a namáčejte v čokoládové polevě. Nechte na alobalu zaschnout.